Estança Blava (0-1 anys)

 LACTANTS

L’estança de lactants, situada al primer pis, acull fins a 7 infants a partir de les setze setmanes. Aquest espai disposa d’una sortida directa a la terrassa.

L’estança disposa d’un espai de joc i de cures, on trobem un canviador Pikler per atendre les cures d’una manera respectuosa on l’infant és part activa, creant un moment d’intimitat, de relació i confiança. Un dormitori semiobert on cada infant té el seu matalàs. I un espai diferenciat on trobem la cuina i la zona dels àpats.

El dia a dia gira al voltant de l’atenció de les necessitats de cada infant: la cura, el son, l’alimentació… On el temps el marca cada infant.

L’estona dels àpats propicia un moment de vincle entre l’adult i l’infant. Aquesta estona és un moment de cura, d’afecte i d’alimentació individualitzada. Un moment de plaer on trobar-se amb l’adult i més endavant, també, amb els altres infants. Els àpats, sempre es fan a la falda, fins que l’infant mostri la maduració necessària que li permeti asseure’s a la cadira.

En aquesta etapa l’alimentació bàsica és la llet, tant la materna, com la de fórmula. La família és qui marca les pautes de criança i ens anirà indicant quins són els aliments que l’infant va introduint, primer a la llar un mínim de tres vegades per controlar possibles al·lèrgies.

El son és una necessitat bàsica que es respecta i es prioritza, acompanyant a l’infant a dormir al seu matalàs des del primer senyal de necessitat de descans.

El canvi de bolquer i les cures d’higiene són un moment de relació i vincle molt íntim, on l’infant se sent mirat i cuidat sent part activa d’una relació amb l’adult i el canviador Pikler permet el moviment i la participació de l’infant d’una manera segura.

El moviment lliure permet una evolució psicomotriu respectuosa de l’infant, on no es força cap postura i on l’infant va assolint els seus reptes per si mateix, reforçant així la seva consciència de persona autònoma i capaç.

La família és bàsica i ha de poder sentir que l’escola és com una continuïtat de casa, en plena confiança i comunicació, construint junts les millors condicions per al desenvolupament de l’infant. .

Espai Familiar El Torrent

Escola Bressol Municipal i Espai Familiar